picture-pet-care

Специално хранене за специални нужди

Намалена имунна система

С течение на живота в организма на котката настъпва процес, наречен пероксидация. Това е нормален процес, чрез който организма на котката унищожава клетки, които вече са изживели своето полезно време, и убива микроби, паразити и други, но също така разрушава и повредени здрави клетки. С остаряването на котката, нарушенията които пероксидацията причинява се натрупват, което на свой ред увеличава риска от определени проблеми, като например инфекции.

Антиоксидантите са натурално възникнали съставки, които помагат поддържането на цялостно здравословно състояние, като неутрализира процесът на пероксидацията в клетъчните молекули. Някои антиоксиданти, като Витамин Е, бета-каротена и лутеина са натурални.

Скорошни изследвания, спонсорирани от Iams, откриват че котките хранени с богата на тези антиоксиданти храна поддържа имунната система и приемането на ваксините. Това специално е много важно за стареещи котки, защото както изследването на Iams откри, при тях имуннитета може да намалее.

Много често срещани проблеми с храносмилателната система

Възрастните котки може да имат повишено количество неблагоприятни бактерии и понижено количество полезни бактерии в техните черва, което може да доведе до клинични прояви на гастроинтестинални проблеми (диария). Храненето с диета, която съдържа фруктоолигозахариди (FOS) – уникален източник на фибри, който помага за поддържането на здрава чревна бактериална популация чрез насърчаването на растежа на полезните бактерии, поддържа здрава храносмилателната система на вашата котка. Пълпът от цвекло, модериран ферментиращ източник на фибри, също помага за поддържане на здрава храносмилателна система, като осигурява енергия на клетките в червата и осигурява малки, твърди изпражнения.