picture-pet-care

Странността на котките

Чудили ли сте се защо котката ви прави нещата, които тя прави? Излишно е да казвамe, че котките могат да бъдат направо странни! Но има причина за повечето от действията на котките. Инстинкти. Осъзнаването им, откъде идват и какви са ще ви помогне да станете по-добър собственик на котка. Най-малкото поведението им  трябва да стане много по-смислено, след като прочетете тази статия.

 

Нощта е най-подходящото време

Да речем, че се събуди в средата на нощта и си приготвите среднощна закуска. Виждате, че кйотката ви е будна и започвате да се тревожите. Дали има проблеми със съня? Дали изпитва липса на достатъчно упражнения? Не! Котките са инстинктивно нощни животни. В миналото котките са ловували главно през нощта с цел да избегнат по-големи хищници. С течение на времето те се научили да бъдат нощни животни, способни на виждат и на минимална светлина.

 

Каквото е твое е мое

Понякога може би се чудите какво е всичкото това потъркване? Често котката ви ще се отърква в предмети из цялата къща. Това е така, защото тя е териториално животно и по този начин просто маркира територията си като поставя миризмата си върху предметите. В миналото котките са използвали миризмата си за да предупредят други котки да стоят далече от територията им.

 

И сама котката се забавлява

 

Понякога собствениците на котки се чувстват нежелани. Може да опитате да поиграете с котката, а тя да ви отвърне със студено пренебрежение. Това всъщност е нормално. За разлика от кучетата, котките са независими и лесно намират с какво да се забалвят часове наред. Като собственик на котка е важно да знаете това.